Een frisse start in je tuin in januari - Clay & Roots

Een frisse start in je tuin in januari

Nu de kerstbomen weer opgeruimd worden en de feestdagen voorbij zijn, gaat er bij ons iets kriebelen. Ons huis krijgt een fijne schoonmaakbeurt en ook de tuin zal eraan geloven. Ga met onze tips heerlijk aan de slag in je tuin om die eerste zonnestralen van 2024 op je huid te voelen. 
10 januari 2024
Zo plant je wortelknollen in je tuin - Clay & Roots

Zo plant je wortelknollen in je tuin

Wil jij landplanten, kale wortels of wortelknollen in je tuin planten? Lees hier precies hoe je dat doet! 

Onze landplanten verzenden wij als wortelknol, ookwel bekend als kale wortels. Dat zijn de planten hoe ze gerooid worden van het land. Deze planten worden in de vollegrond geteeld in plaats van in een pot. Voor sommige planten, zoals pioenrozen, is dit de beste manier om een sterke plant te telen en om deze in je tuin te planten. In deze blog lees je precies hoe je een landplant of wortelknol zoals onze pioenrozen kunt planten. 

07 augustus 2023
Vaste planten kopen bij de kweker - Clay & Roots

Vaste planten kopen bij de kweker

Als je op zoek bent naar gezonde vaste planten van hoge kwaliteit, dan is kopen bij de kweker de beste keuze. Kwekers hebben een ruime keuze aan vaste planten en kunnen je advies geven je planten.
14 juli 2023
Wanneer is het beste moment om vaste planten te planten? - Clay & Roots

Wanneer is het beste moment om vaste planten te planten?

Planten kunnen het hele jaar rond geplant worden en zullen het meestal goed doen. Toch is het najaar verreweg het beste moment in het jaar om vaste planten in de tuin te planten. Het is eenvoudiger om de plant goed te laten groeien, omdat er een aantal voordelen zijn in het najaar. Zo is de plant in rust, is de grond is nog warm van de zomer en doordat het veel regent in oktober en november hoef je geen water te geven.
03 juli 2023
Wat zijn vaste planten? - Clay & Roots

Wat zijn vaste planten?

Vaste planten zijn planten die langer dan twee jaar leven. Ze komen jaar na jaar terug en zorgen voor een lange tijd voor structuur en bloemen in je tuin. Vaste planten zijn een geweldige manier om kleur, textuur en structuur aan je tuin toe te voegen en ze kunnen een relatief onderhoudsarme keuze zijn voor tuiniers.

Er zijn veel verschillende soorten vaste planten, dus je kunt er zeker een vinden die goed past bij de stijl van je tuin.

03 juli 2023
Zo help je je vaste planten de warmte door - Clay & Roots

Zo help je je vaste planten de warmte door

Met de warme zomerdagen brengt de tuin weer een nieuwe uitdaging; je planten goed ondersteunen om de warmte goed door te komen. Met deze tips van de kweker komen jij en je tuin goed de zomer door!

25 juni 2023
Een werkdag op het pioenrozenveld - Clay & Roots

Een werkdag op het pioenrozenveld

Wij krijgen regelmatig de vraag wat we nu precies doen wanneer we aan het werk zijn tussen de pioenrozen. We vinden het erg leuk om je te laten zien wat ons werk als kweker inhoudt! In deze blog nemen we je graag een dagje mee naar ons pioenrozenveld om te laten zien welk werk we hier doen in woord en beeld.
13 juni 2023
Convallaria Majalis: tussen Aalsmeerse kwekers en Franse tradities - Clay & Roots

Convallaria Majalis: tussen Aalsmeerse kwekers en Franse tradities

Wat is het verband tussen een Franse traditie op 1 mei, Aalsmeerse kwekers en het Britse koningshuis? Convallaria Majalis is een unieke plant met prachtige, delicate bloemen. De geschiedenis en traditie rondom deze plant die geluk zou brengen gaan ver terug in de tijd.
28 maart 2023
Zo maak je je tuin klaar voor de lente in maart - Clay & Roots

Zo maak je je tuin klaar voor de lente in maart

De eerste lentemaand is aangebroken. Buiten begint het langzaam weer groener te worden en de dagen worden langer. Er is niets lekkerder dan heerlijk buiten bezig te zijn en de tuin weer voor te bereiden voor het buitenseizoen. Wees wel gewaarschuwd; het oude gezegde ‘maart roert zijn staart’ is de afgelopen jaren vaak genoeg uitgekomen. Het weer kan zonnig zijn met warme temperaturen, maar strenge vorst is ook nog steeds mogelijk. 
01 maart 2023
Vaste planten scheuren: tips van de kweker - Clay & Roots

Vaste planten scheuren: tips van de kweker

Scheuren van vaste planten, je hebt het vast weleens ergens gehoord. Maar waar begin je? Wat heb je nodig? Hoe voorkom je schade aan je planten? Lees meer over het scheuren van vaste planten in deze blog!
08 februari 2023
Verzorging van de Agapanthus - Clay & Roots

Verzorging van de Agapanthus

De Agapanthus is een prachtige plant met mooie bloemen. Het is een echte zonliefhebber en de plant is gevoelig voor vorst, dus het is belangrijk om de juiste verzorging te bieden. Zo kan je jarenlang genieten van deze vaste plant in je tuin of terraspot. In deze blog lees je alles over de verzorging van je Agapanthus!
31 oktober 2022
Pioenrozenbloemen in je tuin zoals bij de bloemist - Clay & Roots

Pioenrozenbloemen in je tuin zoals bij de bloemist

Heb je pioenrozen in je tuin of pluktuin, maar lukt het niet om dezelfde pioenrozen bloemen te krijgen als je bij de bloemist ziet staan? In deze blog lees je hoe je zelf pioenrozen kunt kweken in je eigen tuin en welke pioenrozensoorten hier geschikt voor zijn!
01 oktober 2022