Aan de slag

Geef je nieuwe planten een goede start in de tuin

Je hebt je bestelling van Clay & Roots inmiddels ontvangen, veel plezier ermee! Met onze tips plaats je je nieuwe planten gemakkelijk in je tuin en geniet je binnenkort van alle bloemenpracht.

Ontvangst & bewaren

Wanneer je je pakket hebt ontvangen, is het goed om de doos direct te openen. Haal de potjes die in een plastic blister zijn verpakt eruit. De wortelknollen kun je nog ongeveer een dag in de verpakking laten zitten wanneer je deze op een koele plek neerzet, maar plant deze het liefste direct op de dag van ontvangst. 

Wil je de wortelknollen later planten? Doe deze dan in een grote bak of emmer met losse grond. Op die manier kun je de planten nog wat langer bewaren. 

Verpakking

We verpakken de wortelknollen in een papieren zak met wat biologische tuinaarde, om de wortelknollen een beetje vochtig te houden onderweg. De papieren zak mag bij het huisafval worden weggegooid. Planten die in een P9 potje zijn gekweekt, versturen we in een 100% gerecyclede plastic blister om de plant te beschermen tijdens het transport. Dit blister kan bij het plastic afval worden weggegooid en zal dan ook weer 100% gerecycled worden. 

Aan de slag met je planten

1. De juiste plek: Kies voor je begint de juiste plek uit in je tuin, afhankelijk van wat de plant nodig heeft. Deze informatie kun je ook altijd terugvinden op onze website. Een plant op de verkeerde plek in je tuin zal niet goed aanslaan, kies deze dus zorgvuldig uit.   

2A. Voorbereiden van je wortelknollen: Vul een emmer met een water en leg je wortelknollen hier in. De wortels hebben een tijdje geen water gehad en nu kunnen ze zich even voltrekken. Laat de plant een halfuur tot een uur in het water liggen en haal het er dan uit. 

2B. Voorbereiden van je P9 planten: Haal de plant uit het potje en maak de onderkant met alle wortels een beetje los met de hand. Het is niet erg als hierbij wat wortels breken. Zet ook deze plant even in een laagje water, voor zo'n 15 minuten. 

3. Planten: Graaf een gat voor je plant en doe hier een laagje nieuwe tuinaarde in. Leg de wortelknol of plant erin, met de groeineuzen naar boven. Zorg dat er bovenop je plant ongeveer 3-5 centimeter grond kan.

4. Nazorg: Druk de grond licht aan en geef bovenop nog wat extra water. Houd je een boekje bij met de planten in je tuin? Vergeet dan niet te noteren welke plant je waar geplaatst hebt.   

En dat was het, nu kun je afwachten tot je prachtige planten gaan groeien en bloeien! 

Vragen en feedback

Heb je vragen over de planten of heb je een vraag over je bestelling? Neem dan contact met ons op door ons een mailtje te sturen naar info@clayandroots.nl of vul het contactformulier in op onze website. We helpen je graag verder!

Schrijf een review 

Clay & Roots is aangesloten bij WebwinkelKeur, een onafhankelijk keurmerk dat de betrouwbaarheid van onze webshop waarborgt. Het houdt continue toezicht op onze webshop en de echtheid van klantbeoordelingen. Het geeft jou als consument dus meer zekerheid om te winkelen bij een webwinkel met dit keurmerk. Naar aanleiding van je bestelling kun je een e-mail ontvangen met de vraag om je ervaring met onze webshop te beoordelen. Je kan ook een beoordeling geven via deze link: https://www.webwinkelkeur.nl/webshop/Clay-Roots_1214702. Je beoordeling wordt erg gewaardeerd!