Onze kwekers

Ontmoet de kwekers

Bij Clay & Roots verkopen we niet alleen de vaste planten van onze kwekerij, maar ook van kwekers waarmee wij direct samenwerken. Wij houden van een korte keten en laten je graag zien waar je planten vandaan komen. Kweker zijn is een prachtig vak waarin je met de seizoenen werkt en geen dag hetzelfde is. Ontdek hier met welke kwekers wij samenwerken. Ieder jaar komen hier weer nieuwe kwekers bij en wordt ons assortiment vaste planten groter. En daar zijn wij maar wat trots op!

Ben jij geregistreerd kweker en heb jij interesse in het verkopen via Clay & Roots? We breiden onze samenwerkingen steeds verder uit. Neem hier contact met ons op.

Kwekerij Jan

Kwekerij Jan is onze eigen kwekerij! Hier kweken we diverse soorten planten in P9 potten. Dit doen we op een duurzame manier, volgens de laatste ontwikkelingen op gebied van weerbare en duurzame teelt met oog voor het milieu.

Kwekerij J. de Jong Zn

Het familiebedrijf waarin Marc en Iris alweer de vierde generatie kwekers zijn. Sinds 1915 worden op de kwekerij in Aalsmeer diverse vaste planten geteeld, zoals de bijzonder mooie Convallaria Majalis, de mooiste pioenrozen en Hota's.

Maatschap Coenen

Dit familiebedrijf stapte over van de veehouderij naar het kweken van vaste planten, toen de huidige eigenaar Sander het bedrijf overnam van zijn ouders. In het noorden van Limburg kweekt Maatschap Coenen onder andere prachtige pioenrozen en Astilbe planten.

Mts Lucassen

De planten van Mts Lucassen worden On The Way To Planet Proof geteeld, waardoor deze moderne kwekerij onder andere maatregelen neemt op gebied van milieu, emissie en waterkwaliteit.

Het bedrijf wordt gerund door de derde generatie binnen het familiebedrijf. In het prachtige Noord-Limburg kweken zij meer dan 800 soorten planten.

Kwekerij van Klinken

In het mooie Zeeland teelt Huib samen met zijn broer de mooiste Iris Germanica soorten en vele andere vaste planten in de volle grond.

Wij kennen deze broers van een kwekerscursus over weerbaar en duurzaam telen en vinden het erg leuk dat we ook hun mooie planten aan kunnen bieden bij Clay & Roots.

Vilier vaste planten

In het familiebedrijf Vilier Vaste Planten werken Theo en Ria Vilier samen met hun opvolger en mede-eigenaar Stan.

In Boerdonk telen zij een groot assortiment aan landplanten op een duurzame wijze.