Over ons

Hoi, welkom bij Clay & Roots! Wij zijn Marc en Iris de Jong, kwekers en eigenaren van deze webshop. Wij zijn getrouwde 30-ers en wonen in een kleine benedenwoning in Aalsmeer. 

Binnen het familiebedrijf, een vasteplantenkwekerij in Aalsmeer, zijn wij de vierde generatie.

Iris werkt parttime mee op de kwekerij en parttime aan Clay & Roots. Je kunt haar altijd vinden met een kop dampende Earl Grey thee. Marc werkt fulltime bij een bloemen-en plantenexportbedrijf in Aalsmeer. In de avonden en weekenden vergaderen we aan de keukentafel over onze plannen en ideeën, behalve als de Tour de France op tv is, dan zit Marc op de bank.

We willen onze kennis als beginnend kwekers uitbreiden en werken daarom mee op het familiebedrijf. Zo leren we de kneepjes van het vak net zoals de generaties voor ons.

Wat wij zo mooi vinden aan het kwekersvak, is het werken met de verschillende seizoenen. Door het jaar heen wisselen de werkzaamheden op de kwekerij zich af.

Er zit ontzettend veel vakmanschap en kennis in het juist kweken van een plant met aandacht voor de natuur. Wij willen het verhaal van ons familiebedrijf, van ons als jonge kwekers en van wat er nodig is om een goede plant te kweken graag delen. Door sociale media kunnen we je een kijkje achter de schermen geven en je laten zien wat er zich op de kwekerij afspeelt.

Voor Clay & Roots werken we ook samen met andere kwekers en dit willen we graag uitbreiden. Transparantie over ons vak en de herkomst van jouw nieuwe tuinplant vinden we daarin belangrijk. Daarom kun je op onze website vinden welke kweker jouw nieuwe plant heeft gekweekt. 

In de 3 jaar die we nu met Clay & Roots bezig zijn, hebben we zoveel mooie reacties en support ontvangen, zowel online via bijvoorbeeld WebWinkelKeur als via onze Instagram en Facebook kanalen. Het geeft ons een gevoel dat we op de goede weg zijn en iets kunnen laten zien over deze sector en over dit vak dat ons aan het hart gaat. Wij zijn erg groeiende als bedrijf en leren ontzettend veel als ondernemers!