Over ons

Hoi, welkom bij Clay & Roots! Wij zijn Marc en Iris de Jong, kwekers en ondernemers van deze webshop. Wij zijn getrouwde 30-ers en wonen in een kleine benedenwoning in Aalsmeer. 

Binnen het familiebedrijf, een vasteplantenkwekerij in Aalsmeer, zijn wij de vierde generatie.

Iris werkt fulltime op de kwekerij en aan Clay & Roots. Je kunt haar altijd vinden met een kop dampende Earl Grey thee. Marc werkt naast het bedrijf ook bij een bloemen-en plantenexportbedrijf in Aalsmeer. In de avonden en weekenden werken we aan de keukentafel samen aan onze plannen en ideeën.

We willen onze kennis als beginnend kwekers uitbreiden en werken daarom mee op het familiebedrijf. Zo leren we de kneepjes van het vak net zoals de generaties voor ons.

Wat wij zo mooi vinden aan het kwekersvak, is het werken met de verschillende seizoenen. Door het jaar heen wisselen de werkzaamheden op de kwekerij zich af.

Er zit ontzettend veel vakmanschap en kennis in het juist kweken van een plant met aandacht voor de natuur. Wij willen het verhaal van ons familiebedrijf, van ons als jonge kwekers en van wat er nodig is om een goede plant te kweken graag delen. Door sociale media kunnen we je een kijkje achter de schermen geven en je laten zien wat er zich op de kwekerij afspeelt.

Voor Clay & Roots werken we ook samen met andere kwekers en dit willen we graag uitbreiden. Transparantie over ons vak en de herkomst van jouw nieuwe tuinplant vinden we daarin belangrijk. Daarom kun je op onze website vinden welke kweker jouw nieuwe plant heeft gekweekt. 

In de 3 jaar die we nu met Clay & Roots bezig zijn, hebben we veel mooie reacties en support ontvangen, via WebWinkelKeur en via onze Instagram en Facebook pagina's. Dat geeft ons een gevoel dat we op de goede weg zijn en iets kunnen laten zien over deze sector en over dit vak dat ons aan het hart gaat.