Van je zelfgekweekte bloemen wil je natuurlijk zo lang mogelijk blijven genieten. Met een paar slimme tips van onze kwekers kun jij je bloemen lang mooi houden! 

Schoonmaken

Bacteriën zijn het grootste gevaar voor je bloemen. Kies bij voorkeur voor een glazen vaas, omdat deze goed schoon te maken is. In ander materiaal kunnen in kleine groefjes of scheurtjes gemakkelijk bacteriën achterblijven. Gebruik bleek of een natuurlijker alternatief om de vaas écht goed schoon te maken. 

Temperatuur water

Gewoon koud of lauw water is goed. Kies niet voor warm water, daarmee maak je het makkelijk voor bacteriën om te groeien. 

Het klinkt misschien gek, maar laat een paar druppels bleek in het water vallen en doe er dan een klein beetje bloemenvoeding bij.

Schuin afsnijden

Snijd de stelen van de bloemen schuin af, vlak voordat je ze in het water zet. Via deze vlakte neemt de bloem water op. Snijd de bloem niet té schuin af, zo sterft de bloem sneller af. 

Onderhouden

Om lang van je bloemen te blijven genieten, is het belangrijk om het water na een dag of 5 weer te verversen. Zo krijgen bacteriën geen kans. Begin opnieuw met het schoonmaken van de vaas en snijd ook een nieuw stukje van de steel af voor een nieuw snijvlak, waardoor de bloem weer goed water op kan nemen. 

Snel aan de slag met deze tips? Knip of pluk wat bloemen uit je tuin en probeer het uit. Geniet ervan!

Geniet langer van je bloemen in een vaas

 

09 februari 2020