Wat betekenen de omschrijvingen halfschaduw, schaduw en zonnig precies en hoe weet je of je de goede plek kiest voor je plant? Voor je tuin, terras of balkon is het altijd handig om een overzicht te hebben. Zo kies je voortaan altijd de juiste planten voor je tuin!

Breng je tuin in kaart

Wanneer je je tuin of een deel van je tuin van planten wilt voorzien, is het slim om eens op te schrijven hoeveel zon je precies in je tuin hebt. Dit kan verschillend zijn op andere plekken in je tuin. Teken je tuin of de plek die je wilt vullen globaal uit op papier en teken de gebieden in met zon, halfschaduw en schaduw.

De juiste omschrijving

Kies een dag in de lente of zomer waarop je veel thuis bent en waarop het erg zonnig is. Zo kun je goed zien welke stukken van je tuin in de zon vallen en welke niet. Houd in de gaten waar de zon op valt en hoeveel uur dit zo blijft. Deel je tuin als volgt in:
Schaduw: tot 2 uur zon
Halfschaduw: tot 4 uur zon
Volle zon: Vanaf 4 uur zon

Altijd de juiste keuze voor je tuin

Het kost even wat werk, maar het is een groot voordeel als je je tuin zo in kaart hebt gebracht. Je kan dit overzicht altijd weer gebruiken als je nieuwe planten uitkiest voor je tuin. Ook in onze shop vind je bij iedere plant in de omschrijving terug op welke plek in je tuin deze plant het liefste staat.

08 maart 2020