Duizendblad is zo'n plant die de hele zomer kleur geeft aan je tuin. Deze sterke plant groeit goed in diverse omstandigheden, maar houdt het meeste van een plek in de volle zon. Snijd je de bloemen voor een vrolijk wildboeket? Dan groeien er opnieuw nieuwe bloemen aan de plant. 

Bekijk hier onze rode en gele Duizendblad in de shop. 

Geschiedenis

Duizendblad, ofwel Achillea, is vernoemd naar het Grieks mythologische karakter Achilles. Volgens de verhalen werden de planten gebruikt om wonden van strijders te verzorgen. Duizendblad komt oorspronkelijk uit Europa, Noord Amerika en delen van Azië. Door de aromatische geur van de plant en bladeren is de plant altijd een populaire tuinplant gebleven. Inmiddels bestaan er diverse soorten en kleuren Duizendblad. 

Verzorging

Duizendblad is een gemakkelijke plant die niet veel nodig heeft naast voldoende zon. Zet de plant het liefst op een zonnige plek in je tuin. Zorg er wel voor dat je een droge of goed doorlaatbare grond hebt, want de bloemen kunnen gaan hangen als er niet genoeg afwatering is.

Je kan de plant zowel in een pot als in de volle grond planten. Ook in een pot zullen er gemakkelijk bloemen ontstaan. 

Verzorging in de winter

Duizendblad is winterhard. De bladeren sterven af in de winter, deze kun je in het vroege voorjaar wegknippen om groei van nieuw blad te stimuleren. 

Bloemen

De bloemen van de Duizendblad hebben prachtige kleuren en fleuren zo je tuin of zelfgesneden boeket op. Ze blijven lang mooi in een vaas en je kan deze bloemen ook drogen voor een droogboeket, zodat je er altijd van kan blijven genieten.  

Bekijk hier onze rode en gele Duizendblad in de shop. 

26 september 2020