Een mooie tuin is iets waar jij voortaan ook ieder seizoen van kan genieten. Dat is makkelijker dan je misschien denkt! In dit artikel geven we je wat tips waarmee je gemakkelijk aan de slag kan. 

1. Definieer je tuin

Je tuin slim inrichten begint eigenlijk met een simpel overzichtje tekenen van je tuin. Je hebt misschien een aantal verschillende plekken waar je planten neer kan zetten, misschien wat potten op een terras en een border achter in je tuin.

2. Schaduw, halfschaduw of zon?

Bekijk welke delen van je tuin de hele dag in de zon of juist in de schaduw liggen en schrijf dit bij je tekening. Zo weet je bij de aankoop van planten precies welke soort planten je nodig hebt. 

3. Planten zoeken

Nu je weet hoeveel plek je waar hebt in de tuin, kun je aan de slag met het inkopen van planten voor je tuin. Neem een kijkje in onze collecties met Winterplanten, Zomerplanten, Lenteplanten en Herfstplanten en kies voor elke plek in je tuin een aantal planten uit voor ieder seizoen. Bij al onze planten staat ook aangegeven of deze in een pot kunnen of in de volle grond moeten en of ze houden van schaduw of zon. 

4. Planten maar!

Je planten van Clay ontvang je in onze eerstvolgende leveringsweek. Je ontvangt ze in 1 pakket waarbij we natuurlijk goed aangeven welke plant waarin zit. De planten mogen meteen je tuin in. Je ontvangt ze namelijk precies in de periode waarin je het beste nieuwe planten in de tuin kan zetten. Plan hiervoor wat tijd om je tuin klaar te maken en je nieuwe planten erin te zetten. Vergeet ook niet om ze daarna wat water te geven, dat hebben ze wel verdiend! 

5. Genieten

En nu zul je zien dat je planten langzaam gaan groeien. Stuur je ons een foto wanneer je je eerste bloemknop vindt? Ieder seizoen ontdek je nieuwe parels in je tuin en zul je zien dat de planten zelf groter worden en de bloemen ieder jaar mooier. Bekijk ook onze tips om je tuin gezond te houden. 

04 september 2019