icon-account icon-glass

Over Marc en Iris


Wij zijn Marc en Iris de Jong, een stel met een passie voor ondernemen, innoveren, digitalisering en een grote liefde voor de groene sector. 

We hebben elkaar tijdens onze studie leren kennen, en door onze passies was het ons al snel duidelijk dat we samen wilden ondernemen. Die ideeën bleven vaak bij filosoferen en lange gesprekken over ondernemen zelf. Tot we gingen trouwen en het ons gaaf leek om daarvoor zelf bloemen te kweken. Wat begon als een gaaf idee, bleek nog niet zo makkelijk te zijn. We probeerden van alles uit, struinden het internet af en kochten boeken om ons te verdiepen in het kweken van bloemen. We kochten zaden, bollen en planten. Maar naast twee drukke banen en het plannen van een bruiloft bleek het allemaal nog niet zo simpel te zijn. De bloemen voor onze bruiloft waren prachtig, maar helaas niet uit eigen tuin.

Het bracht ons wél op een goed idee; een no-nonsense bloeiende-plantenshop, speciaal voor iedereen die graag geniet van mooie bloemen uit eigen tuin maar niet de tijd heeft om dit uit te zoeken of groene vingers mist. Want wie houd er niet van prachtige bloemen in de tuin, en helemaal bloemen die je ook nog kunt snijden voor in huis of om weg te geven? Onze Nederlandse kwekers bezitten een schat aan kennis over hun mooie planten en bloemen, maar deze kennis is moeilijk te vinden voor iedereen die hier niet veel tijd aan kan of wil besteden.

Wij zijn in contact gekomen met kwekers en verkopen we nu hun prachtige planten via de shop. Clay & Roots groeit snel en we kunnen steeds meer samenwerkingen aangaan met fantastische kwekers en verzamelen zo steeds meer kennis. Vind je het leuk om te volgen waar we allemaal mee bezig zijn voor Clay & Roots? Volg ons dan op Instagram!